Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Lana Del Rey

η επόμενη μου δήλωση ίσως προκαλέσει μαζική υστερία και αυτοκτονίες σε όσους βάζουν το ipod τους για να πάνε μέχρι στην τουαλέτα, αλλά ομολογώ ότι music in not my thing lately. και όταν λέω lately, άσε με να το τοποθετήσω χρονικά: θυμάσαι τότε που δεν υπήρχε η lady gaga και ο justin bieber και η μουσική είχε πραγματικό ήχο, από πραγματικούς ανθρώπους, που έπαιζαν πραγματικά όργανα? ε κάπου εκεί έχω μείνει και να σου πω την αλήθεια μου δεν θέλω και να συγχρονιστώ.
φυσικά, δεν υπάρχουν μόνο υπεραναπτυγμένα βρέφη με περουκίνια και αμφιβόλου φύλου τραγουδιάρες που κάνουν την κάθε Βέρα Λάμπρου σε κάθε χιλιόμετρο του εθνικού μας δικτύου underdressed, αλλά όπως και να το κάνουμε οι επιλογές σου είναι 1) ότι άκουγες από το γυμνάσιο και μετά, 2) ότι παίζουν τα ραδιόφωνα ή 3) ότι ακούει το twitter. σαφέστατα επιλέγω να ακούσω ότι άκουγα στο γυμνάσιο.
δεν είναι τυχαίο που σε κάθε πάρτι, όταν ακούγονται οι πρώτες νότες από το common people τα επίπεδα γονιμότητας χτυπάνε κόκκινο. αλλά αυτό θα το αναλύσω μια άλλη φορά.

εκεί που θέλω να καταλήξω είναι η Lana Del Rey, που όπως ήδη [ελπίζω] να ξέρεις αυτό δεν είναι καν το πραγματικό της όνομα. αγαπητέ φαν της. όπως τα πάντα πάνω της, εκτός από την φωνή της [ελπίζω].
αρνούμαι πεισματικά να ακούσω ότι ποστάρει ο κάθε κουλός συμμαθητής που ένας θεός ξέρει γιατί είμαστε φίλοι διαδικτυακά ενώ ποτέ δεν ανταλλάξαμε ούτε καλημέρα και κατά πάσα πιθανότητα με μισεί στην πραγματική ζωή, μέχρι τον κάθε καλιαρντό στυλίστα στους τοίχους τους στο facebook, και όταν ξέσπασε η μαζική υστερία με την Lana [btw, αυτό το όνομα, γιατί? εννοώ... αλήθεια, γιατί?] εγώ αγνοούσα ακόμα και την εξωτερική της εμφάνιση. πολύ αργότερα έκανα την σύνδεση της φωνής με "αυτό το κορίτσι με το λουλουδένιο στεφάνι στα μαλλιά". ακόμα πιο αργά άκουσα και την μουσική που ναι! μου άρεσε πολύ. είδα και 1-2 video clip και μπορώ επίσημα να παραδεχτώ ότι είναι το επόμενο καβλάκι του πλανήτη και είναι 100% politically correct αυτός ο χαρακτηρισμός.
η Lana βέβαια, όπως και κάθε νέο ή και παλιό αστέρι αυτού του συστήματος, που σέβεται τον εαυτό του, είναι ένα πολύ προσεκτικά διαλεγμένο, μεθοδευμένο και κατευθυνόμενο προϊόν. γεγονός που μου αρέσει αλλά μου την σπάει κιόλας: πιστεύω ότι πίσω από όλους τους καλλιτέχνες του κόσμου υπάρχει μια τεράστια ομάδα ανθρώπων. σε κάποιους κάνουν καλά την δουλειά τους, και σε άλλους είναι απλά άχρηστοι και πρέπει να απολυθούν επειγόντως.
αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω όμως, και είναι και η μαγεία του πράγματος αν θέλεις, είναι πως σκατά σκέφτονται και λένε "τώρα εμείς στην Lana θα βάλουμε ψεύτικα νύχια σιλικόνης και θα το κάνουμε την νέα μόδα" και από εκεί που όλοι έκραζαν τα ψεύτικα νύχια σιλικόνης, ξαφνικά, αρχίζουν να λένε "θεϊκό το μανικιούρ της Lana, θέλω και εγώ!". μεγάλη αδικία για την Παπαρίζου αυτό κατά την γνώμη μου καθώς θα έπρεπε να έχει τα πρωτεία στο λανσάρισμα του νύχι στριπτιτζούς.
τέλος πάντων απ΄ότι φαίνεται καλά το πάνε μέχρι τώρα για την νέα [???] Nancy Sinatra... για να δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου